Известие

Collapse
No announcement yet.

Изтекоха ми очичките по тая 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изтекоха ми очичките по тая 156

Здравейте маниаци на Алфа Ромео !!
    Първо искам да се извиня ако темата не е подходяща за тая част на форумите - извинявайте.

И така моята история: Искам да си купя кола - слушам хората около мен: родители, познати, приятели, тъста ... каква кола да си взема?!
    Вземи си викат ми германска машина : Опел - некоя старичка, държат дявол да ги вземе - както си ги направиш - така си остават.
    Аз си признавам - много ми харесват Пежо 307, 206 , а също и Ауди А4.
    Почна се с обиколките из автокъщите ( скоро ще ида на Горубляне ) и се почна едно гледане - влез-излез от тая, оная кола. Жена ми с мен.
    Малкия - на 1 година е той - с нас. Детето заспа в тия жеги, а ние висим, гледаме спорим. Брех тия лети джанти! Баси европейския съюз кво става с цените - нали уж щеха да падат ?! Поне с 1-2 хилядарки да паднат Както и да е. Гледам един Опел Вектра. Влизам вътре - някак си не ми беше комфортно. Няма климатик- жена ми иска да има климатик - за да не и е студено зимата или жега - лятото.
    Гледам отвътре-навън едно мрачно. Коя година, бе колега - питам пича дето продава. Абе 96-та хубава е , има си сичко. Докато си говорим от сичкото дето си има, падна и огледалцето - конфузна ситуация. Не за мен - за него. Да ти отбия от цената ? Не, мерси - викам. Махам се от тая автокъща. Отивам в друга. Пежо - 406, комби от 98. ПЕРФЕКТНО СЪСТОЯНИЕ !!!! Да си призная - хареса ми. 5500 лв, ама много дълга - комби освен това не харесвам. Излизам от колата, гледам нещо ми червенее. Минавам покрай червеното нещо. Брех да го видим тоя Голф- 4ка , много префален. Излизат някъде над 13 000лв. По - слабия клас - 90 коня , 1.6. двигател 9000 лв. Влизам в него - викам си не ми трябва толкова мощна кола - ще си возя семейството, няма да се правя на гъзар - а и не съм. Викам си на ум така. Нещо не кой знае какво - ама да върши работа, ама и да не е много старо... Се едно да си избираш жена. А да знаете колко стари ергени има ! Тая стара, тая нема зъби , оная много криви очи има и т.н. Влизам в голфа - хареса ми как е вътре - приятно - широко просторно. Жена ми влиза - ужасно и било. Викам и какво ти разбира главата, ама в периферията на очите ми нещо ми червенее... Май е бордо на цвят. Моето момиче харесва Пежо 206 - също като мен. Вижда едно - цена 8500 - почна да се радва милата, дай да си го вземем, Коте !!! Много е хубавко - много е сладко. Викам си - нека го видим. Влиза тя - радост кеф, ама как хубаво се седи , ама как е удобно , ама ... олеле майко !!! Оргазъм !!!! Чакай, зайче да вляза и аз и аз да се изкефя... Усещам някакво червено присъствие зад мен. Игнорирам го. Влизам в Пежото. 206. Знаете ли какво е да влезеш в нещо метър на метър?!? А да знаете как се излиза от това ?!? Така се чувства сравнително едър мъж в 206. Излязох навън след поредица от псувни по адрес на майсторите дето са го сковали тоя сандък с готина форма. Отстрани продавачите ме гледат , единия вика:
    Бате, ма то тва за жени е правено... незнаеш ли ? - аз си мълча. Нещо червено. Упорито отказвам да го погледна. Какво става ?!? Поглеждам го бегло. Хмм.. Алфа Ромео. Никога не съм ги харесвал. Не съм чувал нищо хубаво от познатите ми за италианските машини. Земи си един Опел Кадет за 1000 лв. вика ми един пич. Само леко го оправи тук там и ще се го караш 100 години. Само дето имам проблем - не искам и немога да чукам коли - жените са за тая работа. Искам да ми е готино и комфортно на душата като вляза в някоя машина да я карам с КЕФ!
    Искам на мен да ми е готино и да знам, че има място и за мен и за жена ми и за хлапака. Буркани от селото , добитък, крави, овце - не, нямам намерения да превозвам. Искам нещо което да ми е кеф да видя и да си кажа - мда, това е моята кола !!!! Колите са като жените.
    Могат да са красиви, но и неверни - по всяко време да те изоставят насред пътя - да те предадат. Слабо окачване, слаба предница, слаб мотор, тече масло, разпадат се накладки, блокират гуми, чистачките отказват по време на дъжд... Могат и да са дърти и грозни - ама надеждни. Пек, дъжд, студ, вятър - тя си върви... Не я харесваш много, ама върши работа. Нещо червено. Жена ми изведнъж изчезна. Къде си, викам си. Чувам бибиткане на клаксон. Обръщам се. Гледам я нея седнала в Алфата - онова червено бордо дето и е на тялото. Един профил - страхотен. Една муцунка... едни фарове - за колата ви разправям , ей !!! Какъв дизайн - тия италианци .... ех майка им стара разбират какво се харесва. Викам - съкровище, миличко - седнала си ми на мястото !!!
    Жена ми се отмести дискретно на другата седалка - отпред.
    Седнах вътре. Затворих вратата. Един бял салон. Два кръгли часовника вътре - черни. Лъхна ме климатроника. Навънка жега. Вътре приятно. Стъклата не правят така, че да се изпържиш. Седнал си като на трон. Волана.... кожа. Педалите - приятно да ти е да ги натиснеш. Ключовете на таблото - може да припалиш мотора. Завъртам.
    Майко мила. Как само изръмжа. Да сте чували по-приятен звук ???? Може би само при секс - сравнимо е. Жена ми ме гледа - вика ми : нахилил си се като идиот. Изглеждаш като идиот. Даже не съм разбрал кога съм станал идиот. Поглеждам я - лицето и сияе. Тя също харесва колата. Е на тва му викам италиянска тройка. Като шведската и няма ревност.... май. Коте, я се махни да седна и аз ... вика ми. Местя се - виждам я, че и тя се усмихва. Отзад е просторно. Четири врати. Подлакътник. Готино комфортно. Не е тясно. Да им е*а майката на Пежо, Ауди, Опел ... викам си. Реве ми се от кеф. Редуваме се с жената да сядаме на волана - колата си стои на място - в автокъщата. А ние си мечтаем. Детето спи на задната седалка. Имаме парите. Може да я купим. 1998 година е... 1.8 i. Нека да помислим - викам си. Не сме видяли още на Горубляне - може и по евтино да намерим. Тук ми искат 7700 , малка отстъпка заради ожулените калници - от автовоза, липсващи уплътнения на багажника. Страничното огледално на шофьора - очукано и ужулено - вижда се нещо бяло отдолу под черната част. С отстъпка ми я предлагат за 7300... Празници са сега и не могат да ми я продадат. Иначе веднага - без да мисля тогава още щях... Оттогава два дни минаха. И се чудя :
    Струва ли си да си купя кола, която е толкова красива и само да стоиш в нея е голям кеф ???? Въпроса не е риторичен.
    Чувал съм че частите за нея са майка си и баща си. Не били надеждни и лесно се чупели. Слаби мотори - не като мощност, но като здравина. Лошо окачване и слаба конструкция на купето. И всички тия гадости на фона на наще шибани пътища ....
    Ако може кажете ми как да постъпя, че накрая ще си взема едно Венто за 5500 - много надеждно според баща ми... А както се вика брак без любов не е на добре.

Поздрави на всички Алфа манияци !!!

Айде още един заразен в "болницата"
    Честито!!! След като ти прочетох поста си мисля, че ако не си купиш Алфа ще ти липсва нещо Все пак си тръгнал да купуваш стара кола, така че зависи на каква ще попаднеш...

П.С. Само не споменавай думичката 'фолксваген' за да не те анатемосат колегите
    145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

виж колега дано да ти бъда полезен с това.
      ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Честито Честито колега,вече май ще си от нащия клуб Стига ако сърцето наддлее Остави ги тея немски машини на времето. Идваи в бъдещето.
        Луд Съм МаМо пАрИтЕ нЕпоЗнаВаМ...

EX`146 2.0 TD
        EX`146 2.0 16v TS

Comment

хаха еее.. очевидно си се навил на алфата купи си я - ако случиш на стока няма да съжаляваш, а за поддръжката - просто недей да караш като душманин и колата ще ти се отплати
          Аlfa Romeo 156 1,8 TS
          Fiat Bravo - 1,6
          Hyundai i20 - 1,2

Comment

ВЗЕМАЙЙЙЙЙЙЙЙ :P :P :P :P Само гледай да не е от горубляне...Нямам хубави спомени от коли от там Ако си вземеш потдържана и хубава 156 в никакъв случай няма да имаш повече проблеми да речем от едно тясно и грозно Ауди А4.... Според мен смело вземай, само че гледана и хубава кола..Такива от по 5000-6000лв. са много много съмнителни...Просто ги купуват на смешни пари от италия малко пудричка и ги пускат за продажба Мърлява работа.... Виж търси си такава от собственик и най-добре от ФОРУМА...Хората си знаят колите, потдържали са ги и няма да имаш проблеми Виж имаше една сУпер готинка червена 156 едно момче от форума заминаваше за чужбина и искаше 8 бона за нея Това според мен трябва да е твоя избор :P :P

Успех и НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ ОТ АЛФААААААААААААААА :P :P :P
            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
            by RUBIG service

Comment

Колега, как добре си го написал това, направо не е за вярване!!! Не знам какво да ти кажа, но според това дето прочетох, мисля че ако си земеш немска кола, ще си недоволен все докато я караш.

Аз докато бех в Италия, карах едно Венто, и мога да ти кажа че верно са добри машини тия фолксвагените, но като караш, все едно не караш нищо.

Моята история беше горе-долу същата като при теб (само че аз и да искам не мога така да я опиша)

След като си продадох пежото, дълго време търсих да купя нещо, и бех абсолютно предубеден че алфите не стават за нищо. Като отидох в Дупница да гледам коли, първата кола на която се спрех, беше една 156-ца. Като я видех, запалих я, покарах я малко, и след това сумати коли гледах, но се спирах само на алфи, (не знам защо) За малко щех да купа и аз, една астра от Горубляне (добра оферта си беше) и като се обадих на жена си, тя щеше да се побърка че няма да е алфата.

През това време аз все още бях със предразсъдъци към алфите, и гледах да не е алфа, ама някак си се спирах само на алфи. хехех
              Най-накрая реших да зема едно рено лагуна от Благоевград, и като човека беше дошъл тук в София, уговорихме се да отидем с нея до Благоевград и да я проверим малко там при един мой приятел, и ако е читав двигателя да я зимам, понеже ми беше писнало цел месец да хода по автокъщите.

И така взимам аз да покарам от София до Благоевград оказа се че мотора на лагуната е почти умрял, ти натискаш газта, то от 3000 оборота не вдига повече. да те е страх да изпревариш.
              Викам му аз: а бе брато, ти как така продаваш тая кола, ами никой няма да ти я вземе такава. Веднага я карай при майстор. Той вика ами аз си мисля че всички дизели са така. хехех

И така стигнахме до Дупница, оставихме лагуната при един майстор да и направи диагностика, човека си отиде на Благоевград с рейса, а аз не знам защо отидох пак да видя една 156-ца дето я бях харесал преди два дни, но бях твърдо решил да взема нещо "по-добро" и като я покарах малко, като видях как лепи за седалката, и край!!!
              Платих му я на човека веднага, и вместо с лагуната, се върнах вкъщи със 156-цата.

Колата обаче се оказа много по-добра от моите очаквания. Взех я първо, после и правих диагностика. на невидено дет се казва. После се оказа че съм имал много голем късмет и че двигателя е в почти перфектно състояние. По ходовата част имаше тук таме забележки, но като цяло, колкото повече я карам, все повече съм убеден че друга марка в живота си не бих купил.

Аз все още съм си фен на Японското автомобилостроене, и още си мисля че жабарите не ги много бива за коли, но това е бате. Зарибиш ли се, по-добре си вземи Алфа, ще се кефиш до безкрайност.

Поздрави!!!!
              Alfa Romeo 156 1.9 JTD Известна още и като кочина, кокошарник, ама като я изпера на автомифката........

Comment

Много добре си описал емоциите при избора на кола Аз нямам 156 обаче не мога да не кажа че съм чел много прегледи по списания и предавания и никой до сега не е казал лоша дума за двигателите им. Обикновено оплакванията са от електрическата част и скъпата поддръжка. Ама който иска да не кара посредствена кола предполагам че трябва да го приеме. Взимай Алфата
                2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
                ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
                sigpic

Comment

Ако може кажете ми как да постъпя, че накрая ще си взема едно Венто за 5500 - много надеждно според баща ми... А както се вика брак без любов не е на добре.
                  Бате, 156- 156, вайното е че кат седнес ти аресва... стига с това венто!
                  как така венто??!?!?!? стига глупости!!!
                  щом си стигнал да писеш тука, нема кво да ни питаш!!!!!!!
                  зимаи ше помагаме!!!!!
                  Hell Yeah!

Comment

Даааммм.. както си го казал - брак без любов, не е добре... Ще има да заглеждаш после чуждите жени... апропо - коли
                    AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                    Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Братле,ще ти кая,че това което си написал прилича мн. на моета историа,с малка разлика че аз си купих алфата. С две думи и аз сум йенен и аз имам дете на една година и аз имах нуйдата от малко по нова и мощна кола за разлика от пунтото ми 96-та 55 кс.(чудесна градска кола) Та решихме с йена ми да си вземем фиат стило 2001 1.6/1шв/105кс.Супер кола с агресивна вуншност(до колкото мойе да се кайе) абе хареса ми мн.караме я от авто кущата да я качиме на комп.в сервиза но за мои кусмет ни вурнаха за след един час,имало коли. решихме да се поражодим из др.авто кущи да убиеме времето,та нали сме си избрали кола вече нещеш ли вийдам един познат които кара коли от италиа и ми вика ела да вид. какво сум докарал вчера.Гледам алфа 156 2.0 Т.С. бях предубеден кум алфа и аз като теб от приатели и познати.ШТЕ ТИ КАЯ,ЧЕ ОШТЕ В ПУРВАТА СЕКУНДА СЛЕД КАТО БЯХ СЕДНАЛ В КОЛАТА ЗАД ВОЛАНА РАЗБРАХ,чЕ ТОВА ШТЕ Е НОВАТА НИ КОЛА) половинката ми каза само ,,вземами я,,) то кола ама кола от кадето и да я погледнеш е супер.било то вуншност,било киловати вутре е супер с койи ел. и др. абе с др. думи ударихме бингото както се казва) и в момента сме семеиство с една иде по щастливо) хаха звучи малко вманиачено маи е успех ти йелая дано сум ти бил полезен! додзо@абв.бг

писането на кирилица е правило в Алфа Ромео форума, моля спазвай го
                      AlfaRomeo 156 2.0 T.Sparck

Comment

послушаи турби!!!!!!!!!!!
                        AlfaRomeo 156 2.0 T.Sparck

Comment

Working...
                        X